Hier leest u hoe u een succesvolle Silent Disco Party kunt organiseren

silent disco huis feest

De silent disco revolutie heeft een lange weg afgelegd sinds het begin van de jaren 00 voor het eerst op het toneel verscheen. Destijds verwierpen velen het als een voorbijgaande rage, maar het formaat is veerkrachtig en zelfs bloeiend gebleken. Van eenmalige evenementen die meestal niet werden gepubliceerd tot bijna wekelijkse feesten die behoorlijk populair zijn bij feestgangers van alle leeftijden, silent disco’s hebben zichzelf goed ingeburgerd in het feestcircuit.

En dat is de belangrijkste reden waarom het organiseren van een succesvol silent disco evenement zo gewild is, vooral bij promotors van pubs en clubs. Bent u de eigenaar van zo’n onderneming of wilt u gewoon een succesvol en spetterend Silent Disco feestje geven, dan kunnen de volgende tips en trucs nuttig zijn.

Een grote zaal is niet nodig

De keuze van de locatie wordt gelukkig een stuk makkelijker gemaakt met silent disco evenementen. U bent namelijk niet meer gebonden aan wettelijke geluidsnormen. Tegelijkertijd heeft uw locatiekeuze een beslissende invloed op het al dan niet slagen van uw silent disco feest. Hoewel een grote ruimte geschikt is voor conventionele feesten waar mensen wat ruimte willen om te bewegen of zelfs wat ruimte willen hebben om in te kletsen, kan het rampzalig zijn voor silent disco feesten. Waarom is dat, vraag je je misschien af. Stel je voor dat een handvol mensen dansen in een stille kamer. Brengt dat beeld je feeststemming op gang? Het antwoord is waarschijnlijk nee.

Bij afwezigheid van ambient muziek zijn silent disco’s afhankelijk van fysieke nabijheid voor een volledig meeslepende ervaring. Daarom moet je een ruimte kiezen die op een knusse manier in al je aanwezigen past. Dit vermindert ook het aantal weglopers, omdat niemand een levendig feest de rug wil toekeren.

Meer kanaals hoofdtelefoons zijn geweldig

Een meer kanaals hoofdtelefoon is er een met twee of meer kanalen die elk een ander muziekgenre afspelen. Hierdoor kan het publiek wisselen tussen de kanalen en genieten van verschillende genres tijdens het feest. Je kunt muziek van een afspeellijst afspelen op het ene kanaal en op een van de andere kanalen een DJ laten draaien. De meeste silent disco evenementen houden zich meestal aan een formaat waarbij de DJ feestmuziek speelt op het ene kanaal, terwijl het andere kanaal meer rustgevende en ontspannen nummers biedt uit genres zoals jazz of klassiek.

Een geweldige manier om het publiek aan te wakkeren is door te gaan voor een DJ-duel, waarbij op elk kanaal een andere DJ te zien is die tegelijkertijd concurrerende genres speelt.

Zorg voor de juiste verlichting

Zeker, een gecompliceerde opstelling waarbij het licht synchroniseert met de muziek is niet mogelijk in een silent disco evenement omdat er geen kameraudio is. Slim verlichte toneelverlichting kan echter massaal mensen naar zich toe trekken. Het is bekend dat verlichting de muziekervaring meer betrokken maakt. U kunt er dus altijd voor kiezen om disco verlichting op locatie te hangen.

Zorg voor voldoende oplaadpunten

De zenders waarop een stille disco vertrouwt voor het uitzenden van audiosignalen, gebruiken een RCA-ingang. De draadloze hoofdtelefoons gebruiken ook  oplaadbare batterijen. Als uw evenement meerdere dagen duurt zorg dan voor voldoende oplaadpunten en stekkerdozen bij uw evenement. De koptelefoons gaan makkelijk 8 tot 10 uur meer, maar als u evenement meerdere dagen duurt moeten de koptelefoons tussendoor worden opgeladen met de bijgeleverde opladers.

De koptelefoon huren

Als je een privéfeestje geeft of eenmalige silent disco avond organiseert, is het huren van een stille disco logischer. Silent music verhuurd alles wat u nodig heeft om een onvergetelijke avond te hebben. 

De hoofdtelefoon beheren

Vergis je hier niet, maar silent disco apparatuur, of het nu zenders of koptelefoons zijn, zijn kostbaar. Vooral die laatste kunnen beschadigt raken tijdens een feestje. Normaal gezien is dit alleen als ermee wordt gegooid oid. Technische problemen worden nooit verhaalt op de klant. Naast het defect raken van de koptelefoon kan deze ook kwijt raken. Let dus goed op de silent disco set want kan het je behoorlijk wat kosten.

Hoe voorkom je zoiets?

Om te beginnen kun je je bezoekers een restitueerbare borg voor de koptelefoon in rekening brengen. Een ander idee is om te verzamelen en vast te houden van hun identiteitskaart voor de duur van het feest. Je zou er ook goed aan doen om meerdere borden te plaatsen die in niet mis te verstane bewoordingen vermelden dat de aanwezigen verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele schade aan de door hen gehuurde koptelefoons. Zorg er ook voor dat niemand het feestgedeelte betreedt zonder koptelefoon. Dit elimineert de mogelijkheid dat mensen beweren dat ze er alleen waren om te kijken en niet om te feesten.

Ongeacht hoe u ervoor kiest om de gehuurde hoofdtelefoon te beheren, zorg ervoor dat u de opdringerigheid van sommige van deze maatregelen niet overdrijft. Het enthousiasme van je bezoekers onderuit halen is immers het laatste wat je wilt bij het organiseren van een silent disco feest.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest