Een succesvolle Silent Disco hosten: de ultieme handleiding

silent disco festival

Als je van plan bent om thuis een silent disco te geven, voor een verjaardagsfeestje of een bruiloft, en je weet niet goed waar je moet beginnen… dan ben je hier aan het juiste adres! We hebben een uitgebreide lijst samengesteld met veelgestelde vragen die klanten ons stelde!

Wat is een silent disco?

De rage van silent disco heeft veel synoniemen over de hele wereld, waaronder:

silent rave, rustige party en koptelefoondisco.

Als je er nog nooit bent geweest, vraag je je misschien af ​​wat het nut van een silent disco is?! Een silent disco lijkt erg op een normale clubavond of verjaardagsfeestje, behalve dat in plaats van dat de muziek uit de luidsprekers knalt, de muziek rechtstreeks naar de bezoeker zijn of haar koptelefoon gaat.

De voordelen zijn dat feesten ver voorbij 10 uur kunnen doorgaan zonder dat de buren er last van hebben en dat je tot drie muziekkanalen tegelijkertijd kunt afspelen. Er kan dus voor ieders smaak andere muziek zijn. Je zou dus 60’s klassiekers voor grootouders, 80’s anthems voor ouders en housemuziek voor je vrienden kunnen hebben, allemaal op precies hetzelfde moment.

Hoe werkt een silent disco?

Je denkt misschien dat het heel moeilijk is om alle apparatuur in te stellen, maar in feite is het heel eenvoudig. Om silent disco’s te laten werken, heb je vier dingen nodig; tussen de één en drie radiozenders, een stel draadloze koptelefoons, een muziekbron voor elke zender en een paar vrienden die klaar zijn om te dansen.

De muziekbron wordt ingevoerd in de radiozenders die de muziek vervolgens draadloos uitzenden tot een afstand van 500 meter. De ontvangers in de draadloze koptelefoons pikken het signaal op en spelen de muziek af via de headsets. Het is een beetje zoals hoe radio werkt. Elke zender die u installeert, wordt gekoppeld aan een van de kanalen op de hoofdtelefoon. Dit betekent dat bezoekers van uw evenement direct kunnen schakelen tussen kanalen en kunnen afstemmen op verschillende dj’s of afspeellijsten van de silent disco’s wanneer ze maar willen.

We krijgen vaak de vraag “hoe sluit je een koptelefoon aan op de silent disco-apparatuur?” omdat mensen natuurlijk denken dat het is alsof je je Air Pods op je telefoon aansluit en dat er een manier moet zijn om het te ‘verbinden’. Het mooie van Silent Disco-koptelefoons is echter dat je ze alleen maar hoeft aan te zetten. Omdat de ontvangers al zijn geprogrammeerd op de radiofrequenties die de zenders uitzenden, spelen ze automatisch de muziek af wanneer dat kanaal wordt geselecteerd. Bluetooth of infrarood is niet nodig, alleen ouderwetse radiogolven!

Welke apparatuur heb je nodig voor een stille disco?

Hier is een lijst van de apparatuur die we leveren als onderdeel van een Silent Disco verhuurpakket:

 • LED draadloze hoofdtelefoon
 • Radiozenders
 • Stroomkabels
 • Audiokabels
 • Gebruiksaanwijzing

Wat moet je aanleveren:

 • Een huis of huur locatie
 • 3 x muziekbronnen zoals telefoons, laptops of DJ-apparatuur
 • Gasten die klaar zijn om de hele nacht te zingen en dansen

Hoe een Silent Disco-koptelefoon te huren

Om alle apparatuur te krijgen die je nodig hebt om een silent disco feest te organiseren bent u bij ons aan het juiste adres! Wij verhuren u alle apparatuur die nodig is om een ​​silent disco te hosten en bezorgen deze zelf bij u thuis. Dit doen we binnen 20 km zelfs helemaal gratis!

Voor wat voor soort evenementen zijn stille disco’s geschikt?

Koptelefoonfeesten zijn geweldig voor een breed scala aan kleine, middelgrote en grote evenementen. Enkele van de meest populaire soorten evenementen waarvoor klanten onze geweldige Silent Disco apparatuur huren, zijn onder meer:

 • Verjaardagsfeestjes
 • bruiloften
 • Kinderfeestjes
 • Zakelijke werkevenementen
 • Eindejaarsschool disco’s
 • Silent raves
 • Muziekfestivals
 • Ideeën voor liefdadigheidsinzameling
 • Silent bioscoop
 • Huis- en tuinfeesten

Silent disco koptelefoonparty’s werken heel goed voor huisfeestjes of feestjes in de tuin. We hebben gemerkt dat er sinds begin 2020 steeds meer thuisfeesten plaatsvinden vanwege de lockdown beperkingen en beperkingen van sociale bijeenkomsten in openbare ruimtes zoals nachtclubs.

Silent disco’s werken goed voor post COVID evenementen omdat het gemakkelijk is om sociale afstand te nemen. Het is niet nodig om dicht bij een luidspreker te zitten om de muziek te horen. Iedereen met een silent disco koptelefoon kan binnen een straal van 500 meter van waar de zenders zijn gestationeerd wat ruimte vinden en genieten van dezelfde kwaliteit van muziek als iedereen. Het werkt ook net zo goed buiten als binnen.

Luistert iedereen naar dezelfde muziek in een silent disco?

De hoofdtelefoon kan tegelijkertijd drie afzonderlijke kanalen van verschillende muziek ontvangen. Om van kanaal te wisselen, drukt u eenvoudig op de schakelknop aan de zijkant en de headsets schakelen onmiddellijk naar het volgende kanaal.

Omdat er drie muziekkanalen worden afgespeeld, zullen mensen tegelijkertijd op verschillende muziek zingen. Dit maakt silent disco’s erg leuk en laat je een verscheidenheid aan muziek afspelen op elk van de drie kanalen. Gasten kunnen luisteren en dansen op verschillende muziekgenres en ruilen wanneer ze willen!

Zoek een locatie om een silent disco houden

Je weet hoe het werkt en je weet wat je nodig hebt, dus het moet tijd zijn om een ​​locatie te vinden om je feest te organiseren. Het selecteren van de juiste locatie is een cruciaal aspect van het hosten van een feest en kan vaak het verschil zijn tussen een geweldig of zeer gemiddeld feest. Gelukkig geven silent disco’s je veel meer flexibiliteit over de locatie, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over geluidsbeperkingen en de apparatuur niet veel ruimte in beslag neemt.

Als je ervoor kiest om een ​​silent disco thuis te organiseren, is de locatie natuurlijk al geregeld. Als u echter een openbare locatie of feestzaal wilt huren, is ons advies om niet iets te groots te kiezen. Dit komt omdat de sfeer van een dansfeest snel verloren gaat als iedereen te verspreid is. Een volle dansvloer brengt altijd iedereen in de stemming!

Boek een DJ, Band of muzikant

Als je eenmaal de locatie hebt gekozen en de Silent Disco kit hebt gehuurd, wil je gaan nadenken over het soort act dat je op het podium wilt hebben. Je hebt zoveel opties als het gaat om het boeken van een act, want alles dat via een versterker kan worden afgespeeld, kan worden afgespeeld via onze silent feestapparatuur.

Het meest populaire type act is altijd een head-to-head DJ-set. Dit is waar twee DJ’s het tegen elkaar opnemen om te proberen het publiek voor zich te winnen. Het werkt heel goed als je elke DJ een heel ander muziekgenre laat spelen, omdat je verschillende dansbewegingen op verschillende beats ziet worden gegooid, wat voor iedereen vermakelijk is om te zien. 

Het is ook mogelijk voor bands om een ​​silent disco te spelen als ze alle elektrische instrumenten gebruiken. U kunt dus naar elke locatie livemuziek brengen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het storen van buren met luide drumbeats en zware baslijnen.

Maak je eigen Silent Disco afspeellijsten

Natuurlijk heeft niet elk feest het budget om een ​​professionele DJ te boeken. Als dat het geval is, kun je de muziek overnemen door een stille disco app te gebruiken en je eigen feest afspeellijsten te maken, of afspeellijsten te vinden die anderen al hebben gemaakt. Je kunt trefwoorden zoals ‘House’ of ’80s classics’ typen in Spotify, Apple Music of andere muziekstreaming-apps, en veel afspeellijsten vinden die gevuld zijn met de beste silent disco dansfeestnummers ooit!

Als je je eigen afspeellijsten gaat maken, raden we aan om meerdere kanalen tegelijk in te stellen, zodat je bezoekers kunnen kiezen waarnaar ze willen luisteren. Probeer genre specifieke kanalen te maken en heb er plezier mee! Je zou een kanaal kunnen hebben met klassiekers uit de jaren 80 om te zien hoe mensen reageren of een kanaal dat uitsluitend gewijd is aan de Spice Girls en uitkijken voor onverwachte fans die meezingen met de teksten. Met drie kanalen voor gelijktijdige muziek zijn de mogelijkheden en combinaties van muziek eindeloos.

Denk aan verlichting

Goede verlichting voor een traditioneel evenement omvat meestal een ingewikkelde opstelling waarbij de verlichting synchroon loopt met de muziek. U kunt echter de ingewikkelde dingen vergeten wanneer u een verjaardagsfeestje of huwelijksreceptie organiseert, omdat het toch onmogelijk is om de lichten met alle drie de muziekkanalen te synchroniseren. Het is echter nog steeds belangrijk om de verlichting goed te krijgen, want geweldige verlichting trekt mensen op de dansvloer, terwijl slechte verlichting hen de heuvels in kan rennen.

Crowd management & bescherming van de apparatuur

Voor evenementen aan huis hoeft u geen beveiliging in te huren om de stroom van mensen en personeel te controleren en om de apparatuur veilig te houden. Je kunt erop vertrouwen dat je vrienden en familie aan het eind van de avond alles heel teruggeven… hoewel we allemaal weten hoe familiefeesten soms gaan!

Voor grote openbare evenementen zijn hier enkele tips die volgens ons erg handig zijn om de drukte te beheersen en de stille disco-apparatuur te beschermen:

Vraag uw gasten om een ​​restitueerbare borgsom, of houd een identiteitsbewijs vast in ruil voor de koptelefoon. Dit vermindert het aantal weglopers dat het evenement verlaat met je koptelefoon.

Richt één ingang/uitgang in en zorg dat er iemand aan de deur staat om een ​​oogje in het zeil te houden voor iedereen die de locatie verlaat met een koptelefoon.

Zorg ervoor dat iedereen die het evenement betreedt een silent disco koptelefoon heeft. Dit zal het aantal mensen verminderen dat beweert dat ze geen paar hebben gekregen of dat ze het aan een vriend hebben uitgeleend en nu een ander paar willen. Het zal veel gemakkelijker zijn om bij te houden!

Maak van je Silent Disco feest een om nooit te vergeten

Als je nog wat tijd over hebt nadat je de rest van de stappen hebt gevolgd, waarom dan niet wat leuke spelletjes plannen, een fancy dresscode maken of een voor de beste danser, luidste zanger en best geklede is een geweldige manier om iedereen meer bij het feest te betrekken.

Of het nu een clubavond is of een dansfeestje thuis, iedereen houdt van een excuus om verkleed te gaan. Het hebben van een verkleedthema zal het lachen op gang brengen en mensen lijken sneller hun remmingen te verliezen en eerder te gaan dansen als ze al verkleed zijn als Frankenstein of Danny Zuko uit Griekenland.

Silent disco huurkosten

Op dit punt heb je waarschijnlijk één vraag die in je hoofd blijft hangen… “Hoeveel kost het om een ​​silent disco te huren?” Als u ervoor kiest om uw apparatuur bij ons te huren, kunt u erop vertrouwen dat u e beste silent disco apparatuur ontvangt die er is!

We bezorgen de apparatuur bij u aan de deur binnen 20km daarbuiten betaald u €0,20 per km. Het is duidelijk dat hoe groter het feest, hoe meer koptelefoons je nodig hebt, dus hier is een overzicht van onze prijzen voor verschillende feestgroottes. De huur prijzen omvatten alleen de koptelefoons, de zenders komen hier nog los bij. Deze kosten €15 per stuk. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

koptelefoon huurprijzen:

 • 10 koptelefoons voor € 35,-
 • 20 koptelefoons voor €70,-
 • 50 headsets voor € 166,25
 • 80 headsets voor €266
 • 100 headsets voor € 315
 • 125 headsets voor € 393,75
 • 150 headsets voor € 472.5

Het is tijd voor je eigen stille disco

Silent disco wordt elk jaar steeds populairder bij feestgangers en evenementenorganisatoren. Ze werken goed op bruiloften, verjaardagsfeestjes, muziekfestivals, scholen en overal waar genoeg ruimte is om te dansen. Het resultaat is een zaal vol mensen die dansen en zingen alsof niemand kijkt, en wat is er leuker dan dat!?

Bent u enthousiast geworden over silent disco? Reserveer dan uw set op onze huur pagina en wellicht organiseert u komend weekend al een evenement of feestje met een van onze silent disco sets.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest