Silent Disco apps – Een Silent Disco feestje DJ-en met Spotify Music

silent disco spotify

Als je de volledige controle wilt hebben over je silent disco of gewoon een deel van je overgebleven budget wilt gebruiken voor snacks en drankjes, dan is het een fantastische optie om je eigen silent disco dj te zijn!

Gelukkig is zelf dj’en een stuk eenvoudiger dan vroeger vanwege de enorme verscheidenheid aan apps voor het streamen van muziek die op de markt beschikbaar zijn, waaronder Spotify. Maar als je niet bekend bent met het gebruik van je audioapparaten met muziekstreamingplatforms, kan het organiseren van je evenement een beetje frustrerend en zenuwslopend zijn.

Maak je geen zorgen, we zullen in een paar eenvoudige stappen precies uitleggen hoe je Spotify of muziekapparaten kunt gebruiken voor het gebruiken van je silent disco, zodat je meer tijd kunt besteden aan feesten dan aan piekeren!

Muziekstreaming-apps voor Android of iOS

Er is een groot aantal apps voor het streamen van muziek beschikbaar op Android of iOS die u kunt gebruiken voor uw silent disco, waaronder Spotify, Apple Music, Google Play, SoundCloud, YouTube Music, Tidal en Deezer.

Al deze platforms bieden een breed scala aan afspeellijsten voor het afspelen van muziek en silent disco’s die toegankelijk zijn via wifi en mobiele netwerken, of zelfs van tevoren kunnen worden gedownload voor offline gebruik.

Stap 1: Selecteer uw muziekstreaming-app

Zoals hierboven vermeld, is er een overvloed aan apps voor het streamen van muziek die u kunt gebruiken voor het afspelen van muziek voor een silent disco, maar Spotify is verreweg het gemakkelijkst te gebruiken en beschikt over de grootste muziekcollectie.

Het gratis maandelijkse abonnement van het platform wordt echter geleverd met advertentiepauzes, dus het is de moeite waard om te upgraden naar de Premium-versie om ervoor te zorgen dat uw gasten de beste ervaring krijgen.

Na het upgraden krijg je direct toegang tot alle muziek op Spotify, volledig advertentievrij, met als bonus dat je nummers en afspeellijsten kunt downloaden voor offline luisteren, wat ideaal is als er geen wifi of mobiele ontvangst is op je locatie.

Stap 2: Maak je Silent Disco-afspeellijst

Het voorbereiden van een silent disco kan een stuk eenvoudiger zijn met een DJ, omdat je niet zoveel tijd hoeft te besteden aan het plannen van afspeellijsten, maar het zelf verzorgen van de muziek voor uw silent disco kan veel kosten besparen. Je eigen afspeellijsten maken is een goede manier om wat geld te besparen en je meer controle over je evenement te krijgen.

Een afspeellijst maken op Spotify is eenvoudig  klik gewoon op de knop “Nieuwe afspeellijst” en zoek naar nummers die u wilt toevoegen. Je kunt zoeken naar specifieke nummers of artiesten, maar ook op bepaalde trefwoorden zoeken, zoals ‘stille disconummers’, ‘R&B uit de jaren 2000’ en ‘danshits uit de jaren 90’.

Trouwens, als gasten nummerverzoeken hebben, kun je ze snel aan je afspeellijst toevoegen om ervoor te zorgen dat iedereen naar hun favoriete nummers kan luisteren.

De enorme hoeveelheid muziek die beschikbaar is op Spotify en andere vergelijkbare platforms kan het organiseren van een afspeellijst echter ook moeilijk maken, vooral als je niet zeker weet welk type muziek je voor je feest wilt hebben. En er is niets erger dan het maken van een afspeellijst om halverwege je silent disco te beseffen dat het te kort is!

Iedereen heeft zijn eigen muzieksmaak, dus het is onmogelijk om ervoor te zorgen dat al je gasten luisteren naar de genres waar ze het meest van genieten. Daarom kunnen onze silent disco hoofdtelefoons tot 3 verschillende kanalen worden uitgebreid, zo is er voor ieder wat wils.

De Silent Disco hoofdtelefoons worden geleverd met handige plug-and-play-functies, zodat u elke muziekbron kunt aansluiten op de meegeleverde lichtgewicht en kleine zender. Sterker nog, ze hebben een enorm bereik van 500 meter en kunnen tot 3 afzonderlijke kanalen aansturen.

Hierdoor kunnen 3 audioapparaten tegelijkertijd 3 verschillende muziekafspeellijsten afspelen, zodat uw gasten kunnen selecteren naar welk kanaal ze willen luisteren door gewoon een knop op hun koptelefoon te gebruiken.

U kunt een afspeellijst maken voor platen uit de jaren 80, een andere voor nummers uit de jaren 90 en de laatste voor de nieuwste dancehits om aan alle muziekvoorkeuren van uw gasten te voldoen.

Stap 3: Spotify DJ-modus gebruiken

Een Silent Disco huur DJ zijn is niet zo moeilijk als het misschien klinkt dankzij de handige ingebouwde app functies van Spotify die eenvoudig kunnen worden in- of uitgeschakeld in Instellingen Voorkeuren, waaronder Autoplay, Playback en Automix.

Met de Automix en Playback-functies geactiveerd, zal Spotify automatisch je nummers mixen en crossfaden  je kunt zelfs de duur van de crossfade tussen tracks instellen.

Stap 4: Gebruik Spotify Play Queue

Het bijwerken van je Spotify afspeellijst is een fluitje van een cent, zelfs als je silent disco in volle gang is. Het enige wat u hoeft te doen is zoeken naar het nummer dat u wilt toevoegen en vervolgens op “Toevoegen aan wachtrij” drukken om het in uw silent disco afspeellijst te plaatsen.

Je kunt ook de volgorde van de nummers in de wachtrijlijst wijzigen door ze omhoog of omlaag te slepen, zodat je eenvoudig nummerverzoeken kunt beheren en snel prioriteit kunt geven aan welk nummer je als eerste wilt horen.

Stap 5: Plug-in, spelen en feesten

Na al dat plannen en organiseren is het eindelijk tijd om te feesten en te genieten! Als je het aantal silent disco koptelefoons en zenders hebt gekozen, heb hoef je alleen nog maar 3 muziekbronnen (laptops, tablets, mobiele telefoons of dj-tafels) aan te sluiten op de kanaalingangen van de zenders en ervoor te zorgen dat uw silent disco van start kan gaan.

Nu kunnen uw gasten de afspeellijst kiezen waarnaar ze willen luisteren, zodat ze de hele nacht kunnen dansen op uw silent disco!

Wil je je eigen silent disco organiseren? Neem nu contact met ons op zodat we u kunnen helpen bij het plannen van een onvergetelijk evenement.

Wilt u een silent disco voor uw bedrijf organiseren?

Neem gerust vrijblijvend met ons om uw bedrijfsfeest of evenement een succes te laten worden. Wij denken graag met u mee wat de beste / leukste oplossing is voor uw bedrijfsfeest of evenement. Wilt u in contact komen met ons? bel ons op 0611744356 of stuur een e-mail naar info@silentmusic.nl of vaar een vrijblijvende offerte aan via de huur pagina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest