Een Silent Disco organiseren met Spotify / Apple Music / Amazon Music

silent disco koptelefoon

Een Silent Disco organiseren met Spotify / Apple Music / Amazon Music 

Waarom zou je een muziekstreamingdienst gebruiken in plaats van een DJ? 

Het is super eenvoudig om muziekstreamingdiensten zoals Spotify, Apple Music, Amazon Music of Tidal te gebruiken om op te treden als DJ op je Silent Disco evenement. 

  

Silent Disco’s werken perfect als je geld wilt besparen op een DJ zonder afbreuk te doen aan de “entertainmentfactor”. De veelzijdigheid en het gebruiksgemak die een Silent Disco op het “feest” kan brengen, maken het tot een fantastische bron van entertainment. De “kers op de taart” is de juiste muziek en afspeellijsten! 

  

Als je erover denkt om een DJ te worden en muziekdiensten zoals Spotify, Apple Music of Amazon Music te gebruiken, dan zijn we er om je de status van superster dj te geven voor je evenement.  

  

Populaire muziekstreamingservices 

Er zijn verschillende muziekstreamingservices die u voor uw evenement kunt gebruiken. Spotify, Apple Music en Amazon Music zijn over het algemeen het populairst onder onze geweldige klanten. Andere diensten zoals YouTube Music, Tidal en Deezer zijn echter populaire alternatieven. 

Het belangrijkste kenmerk dat je nodig hebt van de door jou gekozen muziekservice, is de mogelijkheid om je toekomstige ultieme afspeellijst samen te stellen en af te spelen. Dit is de sleutel tot het ontsluiten van een onvergetelijke ervaring voor iedereen die uw evenement bijwoont. Hier is onze stapsgewijze handleiding voor het opzetten van een Silent Disco met je muziekstreamingapparaat. 

 

  1. Zoek uit hoeveel afspeellijsten (of “kanalen”) met muziek je nodig hebt / wilt hebben

Een “kanaal” is eigenlijk gewoon een afspeellijst. Je kunt een paar kanalen (of afspeellijsten) tegelijkertijd laten draaien op je evenement. Als je bijvoorbeeld twee afspeellijsten wilt maken met twee verschillende muziekthema’s, heb je een systeem met twee kanalen nodig. Hierdoor kunnen uw deelnemers op elk moment tussen de twee afspeellijsten schakelen met behulp van de hoofdtelefoon. Voor elk kanaal/elke afspeellijst heb je een zender en apparaat nodig om het af te spelen. Dus… een 3-kanaals Silent Disco heeft 3 afspeellijsten, 3 aparte apparaten (zoals een telefoon / iPad / laptop) en 3 zenders nodig. 

   

  1. Voorbereiding afspeellijst

Nu kunt u uw afspeellijsten voorbereiden. Je afspeellijsten voor je Silent Disco kunnen allemaal willekeurig zijn, of je hebt misschien thema’s, bijvoorbeeld een ‘Hardstyle’-kanaal. Een “80’s”-kanaal en een “House” kanaal. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je afspeellijsten ervoor zorgen dat de aanwezigen zin krijgen om mee te doen. 

  

  1. Stel uw afspeellijsten samen

  

Begin vervolgens met het maken van elke afspeellijst. Klik gewoon op “Afspeellijst maken”, voer een naam in voor uw afspeellijst, klik op opslaan en u kunt aan de slag. 

  

  1. Laten we beginnen!

Nu kunt u uw favoriete nummers toevoegen, de essentiële nummers die u en uw gasten willen horen. Door ze eerst aan je afspeellijst toe te voegen, garandeer je dat deze onvergetelijke nummers niet worden gemist. Hetzelfde geldt voor verzoeken om nummers die je vóór het evenement hebt ontvangen, zorg ervoor dat ze worden toegevoegd om teleurstelling te voorkomen. 

  

Als je moeite hebt om uit de startblokken te komen, kun je ook op zoek gaan naar een bestaande afspeellijst. Markeer de nummers in de afspeellijst en stuur ze naar je evenementenafspeellijst. Dit werkt als een uitstekende basis van “fillers”, waardoor je meer tijd overhoudt om te zoeken naar de “MUST HAVE” deuntjes en aangevraagde nummers. 

  

  1. Geef je sets een boost met deze Silent Disco DJ-tips

Als je eenmaal zorgvuldig je afspeellijsten op je muziekservice hebt gemaakt, is het tijd om een Silent Disco DJ te worden. We gebruiken Spotify graag omdat het de verbazingwekkende mogelijkheid biedt om de nummers tijdens het afspelen automatisch te crossfaden en automatisch te mixen. 

Met Spotify gaan je nummers naadloos over van de ene naar de andere, waardoor je gasten de illusie krijgen dat er een DJ is. Navigeer eenvoudig naar uw instellingen in Spotify en scrol omlaag naar “Afspelen”. U kunt dan “automix” en “crossfade” instellen. 

  1. Voor je evenement…

Zorg ervoor dat alle apparaten waarop je je muziek afspeelt, zijn opgeladen en voldoende stroom hebben om het hele evenement mee te gaan! Niemand wil dat de muziek na tien minuten stopt!  

  

Om superveilig (en georganiseerd) te zijn, download je je afspeellijst vóór het evenement. Op deze manier heb je niet zorgen te maken over een live internetverbinding. 

  

  1. Silent Disco-dag

Silent Disco koptelefoons van Silent music worden altijd volledig opgeladen, schoongemaakt en klaar voor gebruik geleverd. Als je de koptelefoon de vorige dag al hebt gebruikt, is het belangrijk dat de koptelefoons worden opgeladen, een koptelefoon gaat gemiddeld 8-10 uur mee op een baterij lading. (we bieden oplaadoplossingen voor meerdaagse evenementen). 

  

Voordat het evenement begint, sluit je elk muziekafspeelapparaat aan op een zender. Zorg ervoor dat elke zender is ingesteld op een ander kanaal, zodat je al je kanalen kunt horen en ertussen kunt schakelen op de hoofdtelefoon. 

Na succesvolle afronding van deze tests bent u klaar om “The Time of Your Life!” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest