Silent DJ’s – 11 tips voor DJ’s die spelen op een Silent Disco Party

silent disco party

De trend van de silent disco leek uit het niets te komen, maar het lijdt geen twijfel dat het een daverend succes is. Silent disco’s bieden feestvierders een unieke, interessante ervaring maar ze kunnen een uitdaging zijn voor de DJ.

Bij het spelen in een normale discotheek of club hoeft de DJ zich maar op één ding te concentreren: de liedjes.

Als sommige feestgangers de door jou gekozen setlist niet leuk vinden, dan is dat gewoon iets waar ze mee te maken hebben. Het enige dat u hoeft te doen, is ervoor zorgen dat de afspeellijst voor de meeste gebruikers goed is, en de avond wordt als een succes beschouwd.

Met een silent disco zijn de dingen echter veel gecompliceerder, wat de ervaring stressvol kan maken voor silent disco-dj’s die nieuw zijn bij een dergelijk evenement.

Als je voor het eerst naar een stille disco speelt, of gewoon je techniek wilt verfijnen, dan kunnen de onderstaande tips je helpen om van de ervaring een succes te maken…

#1 – Stille disco’s zijn een heel andere ervaring

Als je bij een silent disco aankomt als DJ en denkt dat het net als elke andere avond zal zijn, dan zul je het mis hebben. De nieuwigheid van een silent disco kan niet worden onderschat en als silent disco DJ is het aan jou om dit verschil te omarmen.

Als DJ introduceert een silent disco een competitie element dat je misschien nog nooit eerder hebt meegemaakt. De meeste silent disco’s hebben minstens twee dj’s (en sommige hebben er drie).

Je bent in directe concurrentie met de andere DJ’s om de aandacht van feestvierders. Als feestgangers je muziekkeuze niet leuk vinden, kunnen ze gewoon van kanaal wisselen en afstemmen op een van de andere DJ’s.

Dit klinkt misschien ontmoedigend, maar probeer het als iets positiefs te zien. Silent disco’s bieden je de kans om je DJ-vaardigheden echt te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat luisteraars niet de behoefte voelen om te schakelen.

De concurrentie is gezond, dus omarm het, erken dat het een ander gevoel is dan een standaardset en omarm hoe heel anders de ervaring is.

#2 – Laat jezelf ontspannen

Dit klinkt misschien moeilijk, gezien het competitie element, maar je moet jezelf laten ontspannen tijdens het spelen van een silent disco set.

Je concurreert om aandacht, dus als je een stapje terug doet en de muziek het werk laat doen, is het onwaarschijnlijk dat feestvierders op je gefocust blijven.

Wees in plaats daarvan voorbereid op het gebruik van de microfoon, speel nummers af buiten je gebruikelijke voorkeuren en doe er alles aan om je ogen (en oren!) op je te houden.

#3 – Breid je afspeellijst uit

Met een silent disco weet je nooit wat voor muziek klanten willen. Het hele punt van een silent disco is dat mensen de muziek kunnen hebben die ze leuk vinden, wat vooral aantrekkelijk is voor fans van meer ongebruikelijke genres.

Als gevolg hiervan is het misschien de beste keuze voor u om uw afspeellijst uit te breiden met een breed scala aan smaken.

Je wilt er nog steeds zeker van zijn dat je de nieuwste knallers hebt, maar het is de moeite waard om een ​​klein aantal “iets andere” nummers te hebben; nummers die alleen jij hebt, omdat je concurrentie niet genoeg aandacht heeft besteed aan hun afspeellijst.

#4 – Schakel het in

Het is belangrijk om te accepteren dat feestvierders je kanaal zullen uitschakelen; het maakt deel uit van de nieuwigheid van de ervaring voor hen.

Deze realiteit betekent echter niet dat je gewoon de controle aan het lot moet overgeven; je kunt nog steeds vechten om mensen aan te moedigen te blijven.

Schakel dingen uit, schakel nummers uit, speel interessante mixen af  doe alles wat je kunt om mensen het gevoel te geven dat je kanaal actief, opwindend en innovatief is.

Als je dit aankunt, is de kans groter dat ze blijven hangen.

#5 – Wees sociaal

De helft van de strijd bij een silent disco is het aanmoedigen van feestvierders om bij je kanaal te blijven. Als ze je leuk vinden, is de kans veel groter dat ze op je afgestemd blijven, dus neem de tijd om met de menigte te praten en je persoonlijkheid te laten zien.

Zelfs als je meestal verlegen en gereserveerd bent, doe er dan alles aan om een ​​beeld te projecteren van iemand die gelukkig en zelfverzekerd is en in staat is om de beste liedjes te leveren! De gasten zullen eerder geneigd zijn om af te stemmen en op jou kanaal te blijven.

#6 – Houd je niet in

Als je zou draaien in een standaard, niet stille opstelling, zou je aangemoedigd worden om de intensiteit en populariteit van de muziek die je speelt voorzichtig op te voeren.

Dit is niet wat je wilt doen met een silent disco. Je moet vanaf het begin groots, luid, populair en opwindend worden je wilt de aandacht trekken en vasthouden, dus houd je niet in!

#7 – Help mensen

Een van de nadelen van het draaien van een silent disco is dat je waarschijnlijk meer dan een paar klanten zult tegenkomen die problemen hebben met de technologie.

Als je klanten kunt helpen die het moeilijk hebben, kun je een band creëren waardoor ze veel meer geneigd zijn om op je kanaal af te stemmen.

Maak uzelf vertrouwd met hoe de hoofdtelefoon van de klant werkt en bied hulp aan iedereen die het moeilijk lijkt te hebben.

#8 – Houd een reservekoptelefoon bij de hand

De kans is groot dat ten minste één klant ‘s nachts zijn koptelefoon kwijtraakt, dus als je een paar reserve koptelefoons bij de hand hebt, kun je de heroïsche silent DJ zijn die hen helpt.

Natuurlijk wil je ze er brutaal aan herinneren om over te schakelen naar je kanaal terwijl je de koptelefoon overhandigt, dus wees niet verlegen!

#9 – Controleer je techniek

Het is niet alleen de klanttechnologie waar u op uw hoede voor moet zijn! Het is van vitaal belang om alle apparatuur die u ‘s nachts gaat gebruiken door te nemen en ervoor te zorgen dat u zich op uw gemak voelt bij het gebruik ervan.

Op het moment dat klanten arriveren, moet je het uiterlijk projecteren van iemand die duizenden silent disco’s heeft gedraaid en alles onder controle heeft zelfs als het je eerste keer is en je in paniek raakt onder je glimlach.

#10 – Herinner mensen eraan om van kanaal te wisselen

Pak af en toe de microfoon en moedig mensen aan om van kanaal te wisselen. Dit lijkt misschien een riskante strategie (omdat er een kans is dat ze de jouwe zullen uitschakelen), maar hopelijk verdien je genoeg luisteraars om degenen die je verliest te vervangen.

Trouwens, als je het goed doet, zullen je bestaande luisteraars toch niet willen uitschakelen!

#11 – Wees verrassend

Als je wilt dat feestvierders je kanaal op de hoogte houden, moet je een paar spannende verrassingen in de mix gooien.

Idealiter wil je dat klanten zich afvragen wat er nu gaat gebeuren; creëer een gevoel van nieuwsgierigheid met interessante mashups en mixen die ze nog nooit eerder hebben gehoord.

Als iemand nieuwsgierig is naar wat er gaat komen, zullen ze zeker niet van kanaal wisselen.

Nawoord

Als je klaar bent om te DJ’en in een silent disco, kan het helpen om ervoor te zorgen dat alles zo goed mogelijk verloopt als je je aan de bovenstaande punten houdt.

Geniet ervan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest