15 geweldige ideeën voor een huisfeest: de ultieme gids voor uw feestplanning

silent disco huis feest

We hebben allemaal herinneringen aan de epische huisfeesten waar we door de jaren heen zijn geweest. Er is geen beter gevoel dan de gastheer te zijn van een feest waar je vrienden en familie herinneringen aan ophalen zijn tijdens toekomstige feesten!

Weten hoe je een goed feest moet plannen en organiseren, is echter niet eenvoudig. Het verschil tussen een feest waar mensen onaangekondigd vroeg wegsluipen en een feest waar je mensen niet kunt laten vertrekken, kost tijd, moeite en vaardigheid om je voor te bereiden.

We weten het een en ander over het organiseren van een geweldig feest, dus hebben we besloten om een ​​lijst te maken met onze beste ideeën voor huisfeesten die je kunt gebruiken bij het plannen van je volgende feest thuis.

Je kunt één idee nemen en je daarop concentreren, of twee of drie ideeën kiezen, ze combineren en een echt onvergetelijk feest organiseren. Het artikel behandelt de beste thema’s voor huisfeesten, ideeën voor huisfeestoutfits en enkele ideeën voor huisfeestentertainment. Tegen de tijd dat je klaar bent met lezen, weet je precies hoe je een onvergetelijk feest moet geven.

Hoe een huisfeest te plannen?

Voordat we ingaan op enkele van onze beste ideeën voor unieke themafeesten, gaan we een snelle planningschecklist schetsen die we gebruiken bij het plannen.

 • je kunt niet alleen feesten, dus noteer een lijst met gasten die je wilt uitnodigen. Dit zal je ook helpen erachter te komen hoeveel ruimte je nodig hebt om iedereen te hosten.
 • kies een tijdstip waarop je wilt dat iedereen arriveert en lieg dan over de starttijd op de uitnodiging! Maak de starttijd van de uitnodiging 1-2 uur voordat u wilt dat iedereen arriveert en dan moeten mensen daadwerkelijk komen opdagen wanneer u dat wilt.
 • je kunt onze lijst gebruiken om je hierbij te helpen, maar het toevoegen van een thema maakt je feest extra speciaal.
 • Hierover later meer, maar het bedenken van originele ideeën voor de uitnodiging voor een huisfeest zal meer mensen verleiden om te komen.
 • het is het beste om deze laatste stap een paar dagen voor het feest te voltooien, zodat alles vers is. Zorg voor meer dan voldoende eten en drinken zodat er niets opraakt terwijl iedereen er is.

Deze eenvoudige checklist helpt je om georganiseerd te zijn tijdens het plannen van je feest, maar nu is het tijd om onze verlichte huisfeestideeën door te nemen, te beginnen met een idee dat ons na aan het hart ligt…

1. Silent disco house party

Noem ons bevooroordeeld, maar er is geen betere manier om een ​​feestje op te fleuren dan een silent disco te geven. Het kan onderdeel zijn van een tuinfeest met festivalthema of je kunt het in de koudere maanden naar binnen brengen. Het huren van een silent disco is een van de beste ideeën voor entertainment op een houseparty!

Je kunt tot drie muziek afspeellijsten tegelijk hebben, waarmee je drie verschillende muziekgenres en meezingklassiekers tegelijk kunt laten horen! Zonder luide muziek kunnen uw gasten nog steeds gemakkelijk met elkaar praten door simpelweg hun koptelefoon af te zetten. Het houdt ook het geluidsniveau tot een minimum beperkt, zodat u uw buren niet lastigvalt, wat essentieel is als u na 12.00 uur ´s nachts nog steeds aan het feesten bent!

Silent disco is betaalbaar, erg leuk en het lijdt geen twijfel dat het een huisfeest wordt waar jij en je vrienden nog jaren over praten. Als je geïnteresseerd bent, ga dan naar onze huur pagina!

2. Cocktailparty

Er zijn een aantal manieren waarop u een cocktailparty kunt benaderen. Ten eerste kun je het toevoegen aan een ander feestidee door je gasten een paar smakelijke cocktails te bezorgen in plaats van alleen de standaardlijst met bier, wijn en frisdrank. Als alternatief kunt u de cocktails centraal stellen door de ingrediënten voor verschillende cocktailrecepten te krijgen en kunnen u en uw gasten de nacht doorbrengen met het maken en proeven ervan. Je kunt je gasten zelfs vragen om de ingrediënten voor hun favoriete cocktails mee te nemen en die van elkaar te proberen. 

Hier zijn enkele cocktailideeën:

Recept 1: The Fisherman’s Margarita (Porties 1)

 • 50 ml tequila,
 • 25 ml drievoudige sec
 • 25 ml limoensap
 • Scheutje blauw curacao
 • Zout voor de rand
 • Limoen voor garnering

Recept 2: Aperol Spritz (voor 1 persoon)

 • 100ml Prosecco
 • 50ml Aperol
 • Scheutje sodawater
 • Sinaasappel voor garnering
 • Serveer met ijs

Recept 3: Long Island-ijsthee (4 personen)

 • 50 ml vanille wodka
 • 50 ml droge gin
 • 50 ml tequila
 • 50 ml rum
 • 50 ml triple sec
 • 500 ml cola
 • Limoen voor garnering
 • Serveer met ijs

3. Huur een barman in

Dit is niet alleen een geschenk aan uw gasten, maar ook een geschenk aan uzelf. Een geweldige gastheer zijn is niet eenvoudig, dus een extra paar handen krijgen om heerlijke drankjes te serveren, maakt je nacht gemakkelijker en de nacht van je gast nog beter. Het opzetten van een bar is een andere kans om je huis aan te kleden met versieringen en is het gespreksonderwerp van de avond.

4. Kostuumthema

Het kan stressvol zijn om aan ideeën voor huisfeestoutfits te denken. Het is altijd net als je je klaarmaakt dat je je realiseert dat je een hekel hebt aan je garderobe en dat je niets hebt om aan te trekken, heb ik gelijk?

Dus waarom zou u de stress er niet uit halen en wat plezier toevoegen door een verkleedfeestje te organiseren? Hoewel verkleedkleding sommige van je gasten met angst zal vullen, valt niet te ontkennen dat het een geweldige ijsbreker is! Iedereen vindt het geweldig als ze er eenmaal zijn en het is veel gemakkelijker om te beslissen wat te dragen naar een huisfeest. Je kunt heel creatief zijn met het kiezen van een thema voor verkleedkleding, maar hier is een shortlist van onze favorieten:

 • The Great Gatsby
 • Kies een decennium: 60’s, 70’s, 80’s of 90’s
 • Superhelden
 • Piraten
 • Dieren
 • Tropisch strand
 • Film- en tv-personages

5. Spelletjesavond

Het plannen van een reeks spellen om de hele nacht te spelen is een geweldige manier om mensen bezig te houden en zorgt gegarandeerd voor veel gelach. Je kunt traditionele bordspellen spelen zoals mens erger je niet, Catan, Monopoly of favorieten zoals wie ben ik of 30 seconds. Maar je kunt ook denken aan sjoelen! 

Het beste van een spelavond is dat het familie- en kindvriendelijk is, zodat je je vrienden de kinderen kunt laten halen en oudere familieleden ook kunt laten komen voor wat plezier.

6. Tuinfeest

Als het gaat om ideeën voor tuinfeesten, is de lijst eindeloos en het is een fantastische manier om uw gasten in de warmere maanden te vermaken. U kunt een tuinfeest met festivalthema, een barbecue-tuinfeest of zelfs een avond vol tuinfeestspellen proberen. Het is gezinsvriendelijk en het beste is dat de meeste rotzooi buiten wordt gehouden. U kunt dus de ochtend erna wat tijd doorbrengen met herstellen in een schoon huis voordat u naar buiten gaat voor de opruimactie.

Voor degenen onder u die dapper genoeg zijn om in de herfst en winter een feest buiten te geven, is het misschien een goed idee om een ​​terrasverwarmer en een tuintent aan te schaffen, of een feesttent te huren om uw gasten tegen de elementen te beschermen.

7. Vreugdevuurfeest

Dit is weer een van onze favoriete activiteiten om te doen op een huisfeest en het is leuk voor zowel familiefeesten als feesten voor volwassenen. Stapel stukjes hout in je tuin totdat je een behoorlijk groot vreugdevuur hebt. Bel dan je vrienden en familie voor een avondje plezier rond het vuur. Zet wat tuinverlichting en een aantal stoelen neer, zodat je je kunt settelen voor de nacht. Denk voor de kinderen aan een aantal tuinfeestspellen voor een kampvuur en maak de marshmallows klaar om te worden geroosterd. Voor de volwassenen: laat de drankjes stromen en begin met een goed verhaal terwijl je de vlammen ziet dansen.

8. Versier je huis

Dit eenvoudige idee voor een huisfeest kan aan elk ander idee op de lijst worden toegevoegd en is een geweldige manier om iets gedenkwaardigs aan uw evenement toe te voegen. Je hoeft niet gek te worden, maar het toevoegen van een paar fotowaardige decoraties rond je huis, die je zullen laten lachen, zal bijdragen aan de algehele ervaring van je gasten. Stem de decoratie-ideeën van je huisfeesten af ​​op je thema of doe iets totaal willekeurigs om mensen aan het praten te krijgen.

9. Zet een fotohokje op

Naar onze mening zou een fotohokje op elk essentials-lijstje van een huisfeest moeten staan. Iedereen houdt ervan om foto’s te maken om de herinnering vast te leggen, dus waarom zou u uw gasten niet de perfecte achtergrond geven om ze te maken? Als je een GoPro of een digitale camera hebt, plaats deze dan op een statief gericht naar een pittoresk hoekje van je huis. Het verstrekken van een heleboel rekwisieten zoals een fotolijst, pruiken, kostuums en springkussens zal een aantal hilarische foto’s inspireren waar je de ochtend erna door kunt bladeren.

Als je de camera-apparatuur niet hebt, zijn er veel bedrijven die een paar uur een fotohokje huren, met een medewerker om het op te zetten en de foto’s voor je te maken.

10. Ideeën voor uitnodigingen voor een huisfeest

Hoe krijg je mensen zover? Wees creatief met enkele unieke ideeën voor uitnodigingen voor huisfeesten die een hype creëren en mensen enthousiast maken om weken voor het evenement niet meer te kunnen wachten. U kunt polsbandjes opsturen die u bij aankomst draagt, een video-uitnodiging maken met beelden van uw laatste feest of zelfs een gepersonaliseerde polsstempel maken om uw gast het gevoel te geven dat ze een nachtclub binnenkomen.

11. Drinkspelletjes

Soms zijn de beste ideeën voor een huisfeest de eenvoudigste, en wat is er meer beproefd en getest dan een eenvoudig huisfeest met drankspelletjes? Het verhoogt gegarandeerd de sfeer en zorgt de volgende ochtend voor een paar zere hoofden. Iedereen heeft zijn favorieten, maar hij is een shortlist van drinkspellen voor het geval je vastzit aan ideeën of iets nieuws wilt proberen;

 • Beer Pong
 • Kaartje blazen
 • Flip cup
 • Bussen
 • Kingsen
 • mexen
 • stef stuntpiloot

12. Thuis spa-dag

Als je wat geld te besteden hebt aan dit evenement en je houdt van meer ontspannen en gekoelde avonden, dan is het organiseren van een spa-dag huisfeest misschien wel het idee voor jou. Het is een van de beste ideeën voor een verjaardagsfeestje in de tuin en in tegenstelling tot sommige van de andere ideeën op deze lijst, zul je de volgende dag fris en in topvorm wakker worden. U kunt een bubbelbad huren en uw naasten uitnodigen om er samen van te genieten.

13. Karaoke

Het is oud maar goud en zeker een van de ultieme dingen om te doen op een feest. Sinds de geboorte in de jaren 70 is Karaoke sindsdien een favoriet op het huisfeest. Sommigen zijn er dol op, terwijl anderen er een hekel aan hebben, maar in tegenstelling tot marmite is het gegarandeerd een lachsalvo. Waarom zou u het plezier niet verdubbelen met een karaoke-huis met verkleedthema?

14. Wijn en diner met een chique etentje

Dit is iets geavanceerder dan Karaoke en mexen. Als jij en je vrienden genieten van lekker eten en goede wijn, is het organiseren van een etentje een geweldige manier om je gasten te vermaken. Als je echt indruk op ze wilt maken, stuur dan een menu met de uitnodiging en dek de tafel naar Michelin-sterrennormen. 

15. Bakfeest

Dit idee voor een huisfeest is iets anders en niet een dat om alcohol draait. Hoewel bakken, familie & vrienden en een beetje bruisen hand in hand gaan… Het kan heel ontspannen zijn, of je kunt wat concurrentie injecteren met een jury in bake-off-stijl die de gebakken goederen die door je gasten zijn gemaakt een beetje zullen bekritiseren van plezier. Dit idee is uiterst gezinsvriendelijk en is een geweldige manier om iedereen, van peuters tot grootouders, erbij te betrekken. Je hebt ook genoeg cake om wekenlang te eten!

Nawoord

Hopelijk heeft dit artikel je een aantal geweldige ideeën gegeven voor unieke thema’s voor huisfeesten die je de volgende keer dat je thuis een feestje geeft, kunt gebruiken. Zoals we in de intro al zeiden, je kunt één idee nemen en ermee aan de slag gaan of twee of drie ideeën combineren om een ​​onvergetelijke avond te organiseren. Waarom geef je geen gekostumeerd Silent Disco vreugdevuurfeestje!?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest