Silent Disco geschiedenis – Een populaire trend die al jaren bestaat

Silent disco geschiedenis

Silent Disco’s zijn een populaire trend die al jaren bestaat, maar wanneer zijn stille disco’s begonnen?

Het idee heeft een storm op gang gebracht in Londen, van een stille disco-avond in de Shard, een silent disco in Cutty Sark en silent disco bootfeesten de hoeveelheid mogelijkheden en opwinding voor dit stille koptelefoonfeest is eindeloos.

Van silent disco concerten tot silent disco huwelijken, lees verder om de geschiedenis van stille disco-evenementen te ontdekken.

1969 – Het eerste koptelefoonfeestje

De eerste vermelding van een koptelefoonfeestje was in een Finse film genaamd Ruusujen Aika (1969), waar de personages in een scène van een film koptelefoons droegen op een feest.

1990 – Silent koptelefoons op buitenfeesten

Vanwege problemen met geluidsoverlast en de bezorgdheid om de lokale fauna te verstoren, begon in de jaren negentig de trend om koptelefoons te gebruiken op buitenfeesten.

1994 – Silent Disco Headphones op Glastonbury

In 1994 nam Glastonbury kennis van de populaire trend van silent party koptelefoons als de ideale oplossing om het probleem van de avondklok dat ze ondervonden te stoppen.

Lokale buren zouden klagen over de hoeveelheid lawaai die ze ‘s avonds tegenkwamen toen het Glastonbury festival in de buurt was, dus ‘s avonds zouden silent disco koptelefoons worden uitgedeeld onder de festivalgangers, zodat ze nog steeds van de muziek konden genieten terwijl ze de buren een vredige rust gaven. nacht slaap.

2000 – Silent Gig met Rocket Goldstar in Cardiff

BBC Live Music wilde de opwindende rage van het koptelefoondansfeest niet missen en hield hun eigen stille optreden met Rocket Goldstar samen met een paar dj’s in het Chapter Arts Centre in Cardiff.

2002 – Silent Party in Museum of Contemporary Art (Chicago)

In Chicago werd in het Museum of Contemporary Art een openluchtclub gecreëerd waar draadloze koptelefoons voor silent disco werden gedragen, zodat de feestgangers konden luisteren naar het optreden van de DJ.

Het jaar daarop ontwikkelde het silent feest zich en speelden twee dj’s tegen elkaar, zodat het publiek kon kiezen naar welke dj ze wilden luisteren.

2005 – Silent Disco correct opgericht

De naam “silent disco” kreeg in 2005 een goede naam toen het Bonnaroo Muziekfestival reclame maakte voor een evenement waarin werd vermeld hoe verschillende dj’s die avond zouden optreden en hoe silent feestkoptelefoons werden verstrekt voor het publiek om te dragen.

2008 – Eerste draadloze koptelefoonfeestje op het strand

In 2008 produceerde HUSHconcerts (oorspronkelijk bekend als Silent Frisco) de eerste stille discotour in 2008 die door Amerika ging. Ze waren het eerste bedrijf dat een draadloos koptelefoonfeestje op het strand hield, samen met een stille rave op een boot.

2011 – Silent Disco toegevoegd aan Oxford Dictionary

In 2011 waren silent disco’s zo’n populaire term geworden, met silent feesten en evenementen die zich ontwikkelden tot een meer bekende en populaire gelegenheid om naar toe te gaan, dat de Oxford Dictionary Online de uitdrukking aan hun website heeft toegevoegd.

2016 – Silent dansfeest van big brother

Celebrity Big Brother wilde de silent disco opstand niet missen, dus in hun 2016 serie verwelkomde Big Brother iedereen in huis met een silent dansfeest.

Welke apparatuur voor Silent Disco is nodig?

  • Silent Disco-hoofdtelefoon: draadloze hoofdtelefoons met oplaadbare batterijen zijn perfect voor silent evenementen, dus als de batterijen eenmaal zijn gebruikt, hoeft u ze alleen maar weer op te laden zodat de hoofdtelefoon weer kan worden gebruikt.
  • Draadloze zenders: de zenders voorzien uw hoofdtelefoon niet alleen van muziek, maar in de meeste gevallen geven ze uw hoofdtelefoon zelfs de mogelijkheid om uit verschillende muziekkanalen te kiezen, van uw laptop, iPod of DJ.

Stille disco-ideeën

Silent Disco-bruiloften en feesten:

er is niets beters dan een disco of een bruiloft om je in de stemming te brengen om te dansen, maar het laatste wat je nodig hebt op je speciale dag, zijn lokale buren die klagen dat je te veel lawaai maakt.

Een populaire oplossing voor dit probleem is dansen met een koptelefoon. Een silent disco bruiloft is een leuke en coole manier om het te vieren, waarbij je gasten een keuze aan muziek hebben via de afzonderlijke muziekkanalen, en je de koptelefoon kunt afzetten wanneer je met gasten wilt praten zonder te hoeven schreeuwen.

Bedrijfs-/tentoonstellingsverhuur:

Silent disco-koptelefoons zijn ook ideaal voor tentoonstellingen en bedrijfsverhuur, vooral als u de presentaties in verschillende talen wilt laten spreken, omdat de muziekkanalen als dialoog in verschillende talen kunnen dienen.

Silent Cinema:

voor iedereen die erover denkt een geweldig openluchtbioscoopevenement te houden, om de lokale buren niet lastig te vallen, waarom niet een stille bioscoop houden, een koptelefoon huren en uw gasten laten genieten van dit prachtige evenement omgeven door stilte zonder het paar voor de deur te hoeven zien zitten , praten over de film?

Als je deze Silent Disco History blogpost leuk vond of iemand kent die dat wel wil, waarom zou je het dan niet delen met je vrienden en familie? Of wellicht wilt u het zelf een keer proberen? Plaats dan nu uw huur order op onze site!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest